Technika

Tiscali mail CZ - přihlášení a registrace na email

Tiscali.cz nabízí email zdarma

Tiscali.cz je web o zpravodajství, sportu nebo ekonomice, ale také freemailová služba, díky které si můžete zdarma založit e-mailovou schránku na doméně tiscali.cz, která se pak zobrazuje v adrese za symbolem @.

Ve článku se podíváme, jak si založit nový email, kde se přihlásit, ale také na nastavení účtu nebo jak si vše propojit s emailovými klienty.

Registrace emailové schránky Tiscali.cz

Registrace u Tiscali je velmi jednoduchá a vlastně ani není nic moc co vyplňovat nebo potvrzovat.

Nejdříve navštivte registrační formulář, na který se prokliknete z domovské stránky Tiscali.cz, nebo využijte tento odkaz v tlačítku:

REGISTRACI EMAILU TISCALI.CZ NAJDETE ZDE

V samotném formuláři je jen potřeba si vybrat novou schránku, která není zabraná (a pokud je, můžete využít konkurenční služby jako Seznam.cz – najdu tam co neznám, ale také Centrum.cz, Volny.cz, Atlas.cz nebo Gmail od Googlu.

Zvolíte si také heslo, vyplníte rok narození (kvůli podmínkám použití) a opíšete kód, který zabraňuje spamu (nemusíte řešit velikost písmen) a zakliknete, že souhlasíte s podmínkami použití.

Další údaje jsou nepovinné, a jediné, co doporučujeme, je vyplnění kontaktního emailu, který pak můžete využít pro dostání se do emailové schránky bez hesla, kdy si heslo na tuto kontaktní schránku necháte zaslat. Pokud tento krok teď vynecháte, nevadí, můžete si pak vše donastavit později. Vyplněný formulář může vypadat nějak takto:

Vyplněný formulář Tiscali mailu

No a to je celé. Pokud je vše v pořádku, máte vytvořenou emailovou schránku u Tiscali.cz.

Tiscali mail CZ – přihlášení do poštovní schránky

Přihlašovací formulář najdete přímo na domovské stránce Tiscali.cz, kde jen zadáte údaje a přihlásíte se. Do emailu se můžete přihlásit také ze samostatné přihlašovací stránky, kterou najdete pod tímto odkazem:

PŘIHLÁŠENÍ DO EMAILU TISCALI.CZ NAJDETE ZDE

Zde jen vyplníte údaje a přihlásíte se. Tento přihlašovací formulář je spíše pro přihlášení do celého Tiscali účtu, takže budete přesměrování na domovskou stránku, kde ale už uvidíte namísto možnosti přihlášení možnost se prokliknout přímo do schránky.

V praxi je tedy snazší využít prostě domovskou stránku a na té se přihlásit.

Tiscali mail pošta – jak posílat a přijímat emaily

Emailová schránka Tiscali je poměrně minimalistická, a hlavně na začátku, než se plocha rozroste o přijaté emaily, dost podstatně reklama přebíjí obsah. Docela se tedy může hodit blokátor reklam, kdy přeci jen obrovské bannery nad i pod schránkou mohou celkem rušit.

Jinak je vše vlastně velmi snadné a jen si vždy vyberete, jestli chcete zprávy poslat, přijmout, nebo na nějakou odpovědět.

Místa na emaily je 1GB, což by mělo na nějakou dobu bez problémů stačit, ale pokud jste zvyklí posílat větší přílohy, může být schránka zaplněna celkem rychle.

Je ovšem možné si požádat o neomezenou kapacitu schránky, a to buď na helpdesku helpdesk@tiscalimedia.cz nebo přímo v e-mailu klikněte na Nahlásit problém a Tiscali kontaktujte takto. Tlačítko vypadá takto:

Navýšení kapacity e mailové schránky

Tiscali mail – nastavení pošty a schránky

Nastavení najdete po přihlášení do schránky v pravé horní části pod odkazem Nastavení.

Zde si můžete nastavit věci jako automatický podpis nebo další údaje.

Je zde také bohužel celkem vidět, že tato freemailová služba je sice funkční, ale poněkud zastaralá.

V sekci Osobní údaje si můžeme navolit kontaktní emaily, pokud jsme to neudělali při registraci, ale také doplnit kontakty na služby, které již ani nefungují. ICQ sice stále funguje, ale již se hromadně nevyužívá velmi dlouho. Služba GoogleTalk zanikla v roce 2017. A i Skype je sice do jisté míry stále oblíbený, ale přeci jen by bylo lepší mít více možností, než služby, které se masově využívaly před více než 10 lety.

Je fajn, že je možné vyplnit Facebook nebo Twitter, ale zase zde chybí více sociálních profilů, které jsou dnes minimálně stejně populární, ne-li ještě více.

Tiscali mail – nastavení v poštovních klientech Thunderbird, Outlook a dalších

Jestli využíváte poštovního klienta typu Thunderbird, Outlook nebo jiný, asi si budete chtít svojí schránku Tiscali propojit. Nastavení je naštěstí jednoduché. Podíváme se, jak vše nastavit v programu Mozilla Thunderbird, ale postup je vlastně stejný kdekoliv jinde.

  1. Otevřete aplikaci Thunderbird a v pravém horním rohu klikněte na 3 vodorovné čárky (nabídka Thunderbird) a vyberte Nastavení účtu
    Nastavení Thunderbird
  2. Poté v levé spodní části okna vyberte Akce účtu a Přidat poštovní účet
    Přidat poštovní účet v Thunderbird
  3. Vyplňte vaši emailovou schránku a heslo, a klikněte na Pokračovat
  4. Objeví se automaticky načtené nastavení. Pod tímto nastavením klikněte na Nastavit ručně
    Nastavení emailu Tiscali.cz v Thunderbird
  5. Změňte pouze Zabezpečení spojení na SSL/TSL, viz obrázek.
    Nastavení zabezpečení v Thunderbird u emailu Tiscali
  6. Poté jen potvrďte a je hotovo. Emaily můžete přijímat i odesílat ze svého emailového klienta.

Přestože jde o POP3, emaily se přímo nestahují ze serveru, ale zůstávají i ve webové verzi Tiscali, což je normálně deviza možnosti IMAP. Nemusíte tedy hledat IMAP server.

Podobné články

Back to top button