Technika

Jak funguje MALL Box? Postup vyzvednutí i zaplacení

Co je MALL Box?

MALL Box je samoobslužný způsob vyzvednutí zboží z e-shopu mall.cz a jeho partnerských obchodů. Zásilka je uložena do schránky, ze které si je možné jí vyzvednout 24 hodin denně, tedy prostě kdykoliv se nám to hodí.

Celé vyzvednutí probíhá zcela automatizovaně a jen za pomocí pár údajů a instrukcí na monitoru MALL Boxu.

Schránky jsou umístěny na frekventovanějších a dostupných lokacích, abychom mohli zásilku vyzvednout opravdu kdykoliv, a boxy nebyly zamčeny na nedostupném místě.

Jak funguje MALLX Box

Během objednávky zvolíte jako způsob doručení MALL Box, a jeho lokaci vyberete na mapě. Pak je potřeba vyčkat, až bude balíček doručen, o čemž budete informování přes SMS na číslo, které jste zadali během nákupu. Pozor, toto číslo zadejte správně, protože v SMS jsou další podstatné údaje, hlavně pak 6místné číslo pro vyzvednutí.

Po doručení balíku do MALL Boxu si pak po několik následujících dnů můžete zásilku vyzvednout v té schránce, kterou jste na mapě zadali.

MALL Box

Postup vyzvednutí zásilky z MALL Boxu

Vyzvednutí zásilky z MALL Boxu je velmi snadné. Až vám přijde SMS, že je zásilka doručena, stačí jen přijít ke schránce.

Na monitoru je potřeba zadat vaše telefonní číslo a heslo pro vyzvednutí, které jste dostali v SMS. Na rozdíl třeba od AlzaBoxu je tedy potřeba zadat údajů o něco více.

Pokud nemáte zaplaceno, ještě je potřeba zaplatit kartou přímo v MALL Boxu. Využít můžete i bezkontaktního terminálu a platit mobilem přes Google Pay nebo Apple Pay, případně bezkontaktní kartou. Samozřejmě můžete i kartu vložit a zaplatit stejně jako obvykle.

Po zadání kódu a případně zaplacení se otevře schránka, ze které si vyzvednete balíček. Na monitoru vidíte, kolik balíčků si máte vzít. Počet nemusí nutně korespondovat s počtem objednaného zboží. To může být zabaleno do jedné krabice, takže si i více zboží vyzvednete v jednom balíčku.

Po vyzvednutí zásilky ze schránky zavřete dvířka boxu. Na monitoru si pak ještě můžete schránku znovu otevřít, pokud jste něco zapomněli nebo se vám schránka omylem zavřela větrem, zabouchlo jí dítě nebo vy omylem.

Pokud máte vše vyzvednuto, jen potvrdíte na monitoru dokončení nákupu a je hotovo. Zásilka je vaše. Proces zabere asi 30 sekund, o něco déle, pokud ještě musíte zaplatit.

Výhody MALL Boxu

Obrovská výhoda MALL Boxu je fakt, že zásilku můžete vyzvednout 24 hodin denně a prostě kdykoliv s vám to hodí. Nemusíte si vše plánovat kolem času doručení domů, ale vše vyzvednete ve dne v noci.

Další výhoda je v pohodlí. Vyzvednutí trvá opravdu chvilku, takže se u MALL Boxu netvoří fronty. V zásadě jste vždy první na řadě, a jen si vyzvednete, co potřebujete. I kdyby před vámi někdo byl, tak je vyzvednutí tak rychlé, že se opravdu nenačekáte. Rozhodně ne tolik, co na výdejnách, kde mohou být fronty opravdu dlouhé a únavné.

Zásilku z MALL Boxu je potřeba vyzvednout celkem rychle

Jedinou menší nevýhodou je nutnost vyzvednutí zásilky v relativně krátkém čase. MALL Boxy jsou velmi využívané a je potřeba uvolnit místo pro další zásilky, takže ta vaše bude umístěna k vyzvednutí jen další 2 dny.

Je jedno, kdy si pro balíček dojdete, ale je potřeba mít na to čas a doručení si malinko naplánovat, zvlášť pokud pojedete například na víkend pryč, a zásilku tedy nevyzvednete.

Někdy jde doručení naplánovat celkem přesně, ale někdy je okno pro doručení docela široké. Hlavně pokud na doručení z MALL Boxu nebudete mít čas a můžete odjet, je možná lepší využít jiného způsobu dopravy.

Podobné články

Back to top button