Technika

Co je to Chiliz? Kryptoměna pro fanoušky sportu

Chiliz je kryptoměna, za kterou lze nakupovat produkty a služby založené na blockchainu určené široké veřejnosti. Snaží se zlepšit každodenní zkušenosti, například zapojení fanoušků do zábavy, alternativní platební alternativy pro tradiční produkty a další. Společnost Chiliz vyvíjí technologie založené na blockchainu, které pomáhají sportovním a zábavním společnostem zapojit a zpeněžit jejich publikum.

Vize Chiliz

Chiliz je kryptoměna, která umožňuje miliardám sportovních a e-sportovních fanoušků zakoupit si přímé hlasovací právo ve svých oblíbených organizacích. Může vytvořit platformu pro správu davů týmů, lig, událostí a sportů v různých odvětvích. Vychází z modelů řízení týmů Socios, které používají týmy jako Real Madrid a FC Barcelona.

Informace o Chiliz jsou dostupné

Chiliz má webové stránky, kde se dozvíte více o výměně Chiliz, Blockchain explorer, Chiliz zábavě, odkaze na jejich komunitu na Discordu, podrobnosti o $CHZ tokenu a mnoho dalšího. Pokud hledáte podrobnější vysvětlení fungování jejich systému, můžete se prostřednictvím jejich webových stránek podívat na jejich whitepaper. Chiliz má komunitu na Facebooku, která má v tuto chvíli 10 432 sledujících a 9 747 lajků. Jsou také na Instagramu, kde mají 28,8 tisíce sledujících a 252 příspěvků.

Blockchain Chiliz si získává oblibu mezi sportovními nadšenci a cena tokenu to již dokazuje. Společnost Chiliz, která stojí za aplikací pro zapojení sportovních fanoušků Socios, zaznamenala skokový růst svého ekosystému. Její profil stoupl, protože se jí podařilo získat novou půdu díky herním NFT a navázat důležitá partnerství, která rozšíří její působnost do NFL a hlavní fotbalové ligy (MLS), jak uvádí Yahoo Finance.

Vydělávání peněz
Foto: Unsplash

O zakladateli/řediteli

Alexandre Dreyfus je podnikatel, který mnoho let pracuje v herním a sportovním průmyslu. Na konci 90. let založil platformu interaktivních cestovních průvodců Webcity. Navíc je spoluzakladatelem Winamax, což je jedna z největších online pokerových her ve Francii.

Mezi zkušenosti společnosti Dreyfuse v oblasti her a sportu patří také akvizice společnosti Global Poker Index v roce 2013 a založení společnosti Medicare. Své znalosti v oblasti digitálních technologií nakonec Dreyfus využil k založení společnosti Chiliz, která vygenerovala více než 66 milionů dolarů, a společnosti Socios v rozvíjejícím se odvětví blockchainu.Socios je webová platforma, která umožňuje sportovním klubům tokenizovat a zpeněžit jejich fanouškovské základny.

Tržní kapitalizace společnosti Chiliz

Aktuální CoinMarketCap pořadí Chiliz je #72, s živou tržní kapitalizací 1 183 559 142 USD. V oběhu je 5 975 067 795 mincí CHZ. Zde uvedené informace jsou platné k 3. březnu 2022.

Co naznačuje její obrovská tržní kapitalizace? Kryptoměna s výrazně větší tržní kapitalizací je podle Coinbase pravděpodobně stabilnější investicí než kryptoměna s mnohem menší tržní kapitalizací, podobně jako obrovský dům bezpečně zvládne kalamitu. Obchodník má méně příležitostí k zisku, protože cena v případě velké tržní kapitalizace nestoupá rychle  – aktiva s obrovskou tržní kapitalizací klesají méně než aktiva se skromnou tržní kapitalizací. Protože za těchto okolností cena kryptoměny příliš nestoupá, nelze po jejím nákupu za nízkou cenu očekávat obrovské zisky. Na druhou stranu mají obchodníci menší riziko, protože cena dramaticky neklesá.

Zapisování tabulek
Foto: Unsplash

Objem obchodu Chiliz

Objem je jedním z nejdůležitějších ukazatelů pro obchodníky a investory. Znamená to, že když je objem obchodů s mincí vysoký, je i poptávka po ní vysoká. V době psaní tohoto článku bylo u mince CMC zaznamenáno 208 155 347 USD v 24hodinovém objemu obchodů s mincí Chiliz, což představuje 3,60% nárůst za posledních 24 hodin. Mezi hlavní kryptoměnové burzy, na kterých se s akciemi Chiliz obchoduje, patří Binance, OKX, DigiFinex, FTX a BitCoke.

Další informace o objemu obchodů a další metriky o Chiliz můžete získat také prostřednictvím Bitcoin Up. Stojí za zmínku, že ještě před nákupem jakékoli mince je třeba si o ní nejprve udělat hloubkovou studii. Většina obchodníků chodí na krypto webové stránky, které aktualizují údaje o kryptoměnách v reálném čase. Dokonalým příkladem je například Coindesk.

Případ použití a plán Chiliz

Tokeny Chiliz byly vydány a distribuovány v lednu 2019 a platforma Socios.com překročila vývojové milníky, které umožňují převody Chiliz na Fan Token a procesy hlasování v rámci chytrých smluv.

Mince Chiliz byla široce dostupná pro veřejný nákup po Odhalení mince Chiliz, které ji široce zpřístupnilo pro veřejný nákup na burzách. Mince Chiliz začala platit jako měna v lednu 2020. Aktivním zapojením týmových organizací z dalších celosvětově sledovaných sportů, jako je například Cricket, rozšiřuje společnost Socios.com svou ekonomiku Fan Token a řešení založená na odměnách do dalších sportovních odvětví.

Na závěr

Chiliz je významná kryptoměna pro sportovní tokenizaci. Pohání první škálovatelnou platformu pro interakci a pobídky fanoušků na světě, kde mohou fanoušci nakupovat a obchodovat se značkovými fanouškovskými tokeny a hlasovat v anketách a průzkumech zaměřených na kluby. Díky tomu v ní obchodníci s kryptoměnami vidí potenciál. Než však začnete investovat, shromážděte si nejprve dostatek informací, abyste se mohli na jejich základě rozhodnout. Existuje mnoho kryptoměn, ze kterých si můžete vybrat.

Podobné články

Back to top button