Volný čas

Jak vybrat ideální lyžařské kalhoty? Poradíme, na co se zaměřit

Už se nemůžete dočkat, až vyrazíte na hory? Nejprve si však připravte kvalitní oblečení, ve kterém si zimní sporty pořádně užijete. Tentokrát se zaměříme na lyžařské kalhoty a rozebereme, co všechno by měly mít.

Potřebujete na lyžovačku zateplené kalhoty?

Záleží, za jaký typ lyžaře se považujete. Pokud jste akční, chvíli neposedíte a snažíte se svah sjet co nejvícekrát, vystačíte se zimními kalhotami bez zateplení. Bohatě postačí, když dobře odvedou pot. Pokud by vám byla zima, můžete si vzít termokalhoty nebo termoprádlo.

Rekreačním lyžařům, kteří se neženou za výkonem, však doporučujeme kvalitní lyžařské kalhoty. Jejich izolační schopnosti ocení třeba při postávání ve frontě u vleku a kdekoliv, když se zrovna moc nepohybují. Samotné lyžování totiž dostatečně zahřeje.

Kalhoty by také měly pasovat k bundě, ale ne nutně barvou. Vkus ponecháme stranou, ať si každý vybere designovou kombinací, jaká se mu líbí. Máme tím na mysli poutka u lyžařských kalhot, za která je k bundě připnete. Díky tomu na lyžovačce neprofouknete. Jen myslete na to, že taková poutka musí mít i bunda, takže je lepší vybírat oba kousky naráz.

Lyžař na sjezdovce

Co lyžařským kalhotám nesmí chybět?

Při výběru se zaměřte na tyto faktory:

  • Vyšší díl na zádech – jednak vám nepotáhne na záda a pak ho také oceníte během možného pádu. Pokud se bunda vyhrne, záda máte stále chráněná.
  • Protisněhová manžeta – díky ní se sníh nedostane přes nohavice pod kalhoty.
  • Tvarovaná kolena – pro lyžaře velmi praktická vychytávka, přizpůsobí se pokrčeným kolenům a nebude vás nic táhnout.
  • Nastavitelné nohavice – aby vám do bot nepadal sníh, zaměřte se na nohavice, které můžete pomocí zipu dole rozšířit a obepnout lyžařskou obuv.

Zaměřte se na lyžařské kalhoty z teplého softshellového materiálu a elastickým pasem, který se přizpůsobí vaší postavě. Ať už vybíráte dámské lyžařské kalhoty nebo pánské lyžařské kalhoty, myslete také na dostatečné množství kapes pro drobnosti a reflexní prvky, ať jste na svahu dobře vidět.

Podobné články

Back to top button