Programy a aplikace

DoKapsy od ČSOB – funkce aplikace a návod s odkazy

Co je aplikace DoKapsy od ČSOB

Aplikace DoKapsy dostupná pro telefony s operačními systémy Android a iOS (tedy v zásadě libovolný modernější chytrý telefon) usnadňuje nákupy, hledá slevy, skladuje slevové kartičky, ale třeba přes ní zaplatíte za MHD nebo parkování a přečtete si zprávy z řady zpravodajských nebo informačních webů. To vše zcela zdarma.

DoKapsy spojuje výhody řady aplikací, a přesto, že je od banky ČSOB, využívat jí může úplně každý, ať účet u ČSOB i její internetové bankovnictví máte, nebo ne. Klienti ČSOB mají další výhody spojené s účtem, jako přehled platebních karet nebo možnost si snadno nahrát do Google Pay nebo Apple Pay a platit pak mobilem místo karty.

Jestli tak využijete více těchto funkcí, dává rozhodně smysl je mít v jedné aplikaci, než ve více, kdy je pak ve všem trochu zmatek a nepořádek.

Stažení aplikace DoKapsy od ČSOB

Aplikaci DoKapsy si můžete stáhnout přímo z Google Play nebo App Store, tedy oficiálních knihoven aplikací pro operační systémy Android a iOS.

Aplikaci najdete snadno vyhledáváním, nebo můžete využít těchto odkazů:

DoKapsy od ČSOB stáhnete pro Android zde DoKapsy od ČSOB stáhnete pro iOS zde

Aplikaci zdarma stáhnete a nainstalujete.

Návod k instalaci aplikace DoKapsy od ČSOB

Jak nainstalovat a používat aplikaci DoKapsy od ČSOB

Celkový čas: 2 minuty

Stáhněte si DoKapsy z Google Play nebo App Store

Z oficiálních knihoven aplikací si aplikaci zdarma stáhněte a spusťte.

Potvrďte kód z SMS

Zadejte do aplikace své telefonní číslo a opište kód z SMS, která obratem přijde

Potvrďte kód z e-mailu

Zadejte svoji e-mailovou adresu a přepište kód, který přijde.

Zvolte si PIN pro přístup do aplikace

Zvolte si 4místný PIN kód, kterým můžete aplikaci otevřít.

Využít můžete i biometrie

Pro otevření aplikace můžete využít i biometrických údajů. Jako je otisk prstu nebo obličeje, podle toho, co váš telefon podporuje. Pokud nechcete, můžete zůstat u PIN kódu.

Tímto je vše hotové a můžete využívat všech funkcí. Nemusíte tedy zadávat například platební údaje, které jsou potřeba jen u placení například za MHD nebo parkování. Ty zadáte až ve chvíli, kdy opravdu za něco platíte.

Funkce aplikace DoKapsy od ČSOB

DoKapsy můžete využít jako takovou aplikaci, která umí řadu funkcí.

Zaplacení parkování

Velmi užitečnou funkcí je možnost přímo v aplikaci zaplatit za parkování. Zatím je tato možnost v Praze, Brně a větších i menších městech ve Středních Čechách, ale seznam se neustále rozrůstá.

V aplikaci si jednoduše na mapě vyberete, kde parkujete, a přímo online zaplatíte podle doby, kterou si vyberete. Nemusíte tedy hledat parkovací automat nebo hledat číslo parkovací zóny na značkách.

Vyberete adresu a zaplatíte klidně rovnou v autě. Prodloužení také není problém, a jestli je potřeba, tak i to přes aplikaci pohodlně zvládnete.

Zaplatit je možné za modré, fialové nebo jiné zóny. Také můžete aplikaci využít k zaplacení parkování ve vybraných obchodních centrech, takže ani tam pak nemusíte hledat automat, ale snadno vše vyřídíte na pár klinutí v mobilu.

Zakoupíte jízdenku do MHD

Jízdenky do MHD sice můžete zakoupit v různých aplikacích, ale zde máte vše po ruce a lístek koupíte pro všechna větší města v ČR.

Prostě vyberete město, typ jízdenky a ihned zaplatíte. Jízdenku pak máte v aplikaci, kterou se jen prokážete při případné kontrole.

Nemusíte tak hledat, kde lístek koupit, jak a kde zaplatit a ni nic podobného. Je to snadné, rychlé a hlavně nemusíte řešit více aplikací pro každé město.

Slevové a věrnostní kartičky máte na jednom místě

I tuto funkci umí řada aplikací, ale DoKapsy má tu výhodu, že zvládá více věcí najednou. Do aplikaci si jednoduše nahrajete všechny své slevové karty, které pak nemusíte nosit s sebou v peněžence, případně je nemáte poházené doma, a neřešíte, kterou budete nebo nebudete potřebovat.

Takto si je všechny nahrajete ofocením relevantního čárového nebo QR kódu, a poté je máte v aplikaci v telefonu, který máme stále při sobě.

Znovu je super, že pak můžeme různé kartičky v zásadě vyhodit, případně se zbavit jiné aplikace, která je určená jen pro slevové karty. Případně nemusíme mít na telefonu aplikace jako Lidl Plus nebo aplikaci Můj Albert, pokud je využíváte jenom k ověření vaší kartičky v obchodě.

Řada zajímavých slev

V aplikaci DoKapsy od ČSOB najdete také záložku Slevy, kde najdete poměrně zajímavé slevy v řadě obchodů. Může jít o kamenné obchody nebo e-shopy.

Sem tam se mohou opravdu hodit a využijí je i ti, kdo nejsou klienty u ČSOB.

U čerpacích stanic Globus zaplatíte přes aplikaci

Placení u čerpacích stanic Globus zařídíte snadno načtením QR kódu u stojanu. Zaplatíte aplikací a můžete rovnou vyrazit.

Aplikace Do Kapsy se stále vylepšuje

Aplikace je zatím velmi pěkná a rozhodně se hodí, ale hlavně ty nejlepší funkce, jako možnost placení za parkování nebo MHD zatím nejsou dostupné úplně všude.

To se ale časem mění a počet měst a míst, kde můžeme tyto služby využít, se stále rozrůstá. Časem se tak z DoKapsy může stát opravdu skvělá univerzální appka, kterou využijeme všude v České republice.

DoKapsy od ČSOB
  • Celkové hodnocení
4.3

Celkové hodnocení DoKapsy od ČSOB

DoKapsy od ČSOB je super aplikace, která jen zatím nefunguje tak dobře úplně všude. Až se ovšem rozroste po celé ČR, hlavně pak co se týče placení za parkování nebo jízdenky za MHD, půjde o skvělou univerzální appku, která usnadní život a ušetří čas.

Odesílám
Vaše hodnocení
4.4 (5 hodnocení)

Podobné články

Back to top button