Programy a aplikace

Stahuj mp4 z YouTube – videa a filmy v nejlepší kvalitě

YouTube (celkem logicky) neumožňuje jen tak stahovat svá videa, ovšem existuje celá řada metod, jak si i tak do počítače videa a písničky z YouTube stáhnout. Teď se podíváme na zoubek tomu, jak stáhnout videa a filmy z YouTube, a proč volit formát .mp4, namísto stále známého formátu .avi nebo jiných.

Je potřeba také zmínit, že stahování videí z YouTube je proti podmínkám použití a že stažení videí může porušovat autorská práva, pokud video sami nevlastníte, nemáte povolení od držitele autorských práv, případně pokud nemají videa licenci pro volné použití. Tento návod ukazuje, jak je možné videa stáhnout, ale videa stahujete na vlastní zodpovědnost.

Jak stáhnout video v mp4 z YouTube

Na výběr je v zásadě využití programů nebo online stahovačů. My preferujeme online stahovače, protože se nemusí instalovat, nastavovat, a aktualizovat. YouTube totiž proti stahování videí bojuje a stažené programy tak často zastarají a jsou již nepoužitelné. Dlouhodobě není je velmi pěkně funkční 4K Video Downloader, který je pro běžné stahování zdarma a funguje velmi dobře a je aktualizovaný. Mnoho ostatních YouTube downloaderů časem přestalo fungovat.

Naopak online stahovače fungují bez instalace a snadno se pouze zadá odkaz na video, které chcete stáhnout, a stahujete. Nemusíte se starat o aktualizace, protože na těch pracují vývojáři a vše by tedy mělo fungovat automaticky. My preferujeme online stahovač Online Video Converter, díky kterému je možné stahovat jak videa z YouTube, tak například Vimeo, Facebooku, Instagramu a dalších služeb.

Proč volit formát .mp4 namísto dalších

Mp4 je momentálně nejpoužívanější a nejmodernější video formát. Videa mají lepší kvalitu a zabírají mnohem méně místa na disku, než videa v dříve používaných formátech .avi nebo .wmv, ale i než u stále používaného formátu .mkv. K tomu mp4 podporuje funkce jako menu, více titulků i zvukových stop, a používá se i jako formát pro streamování videa právě třeba na YouTube nebo platformě Twitch.

Formát mp4 je navíc podporován všemi aktuálními video přehrávači a prakticky všechny filmy nebo seriály už jsou dnes právě v .mp4. Pokud tedy stahujete videa z YouTube nebo filmy a seriály z Ulož to, budou velmi pravděpodobně v .mp4.

Samozřejmě časem asi přijde další, ještě lepší a modernější formát, ovšem dnes je aktuální .mp4, které tak při výběru formátu videí rozhodně doporučujeme.

Jak stahovat mp3 z YouTube

Zatímco .mp4 je zcela aktuální videoformát, u hudby se stále používá formát .mp3, který si pohodlně nahrajete třeba do mobilu nebo mp3 přehrávače. Pokud si chcete z YouTube stahovat písničky bez videa, máte díky výše zmíněným downloaderům možnost si vybrat, že chcete stáhnout pouze zvukovou, tedy audio stopu. Formát tedy vybírejte .mp3 a pohodlně stahujte.

Písničky v .mp3 můžete stahovat také z Uložto. Je to mnohdy pohodlnější hlavně díky tomu, že písničky na YouTube jsou často v klipové verzi, kdy se v písničce nachází hluchá místa na začátku a na konci, případně jsou v nich jiné zvuky, které obvykle pro poslech nejsou důležité. Písničky v .mp3 na Uložto jsou čisté a obvykle jsou přímo z alb, takže v té verzi, kterou obvykle hledáme.

Podobné články

Back to top button