Programy a aplikace

Přehrávač filmů – nejlepší programy pro sledování videí

Přehrávejte filmy a seriály v těch nejlepších přehrávačích videí

Stáhnete si film nebo seriál a chcete si ho pohodlně pustit. Na výběr je ale hned několik možností, jaké programy využít a navíc standardní přehrávač videí přímo ve Windows je poměrně hodně neohrabaný a velmi zastaralý, takže je potřeba se podívat jinde a s největší pravděpodobností si vyberete, stáhnete a nainstalujete jiný kvalitnější přehrávač, který vám bude vyhovovat.

Kvalitních přehrávačů je hned několik, ale všechny by měly splňovat minimálně toto:

  • Jsou schopné přehrát starší i moderní formáty videí
  • Snadno a přehledně se ovládají, ideálně také pomocí klávesnice
  • Snadno lze nahrát titulky a případně je přečasovat
  • Nezatěžují počítač a snadno se instalují
  • Jsou kompletně v češtině, takže vždycky víte, na co klikáte
  • Jsou ideálně zdarma a neobsahují reklamu a ani neotravují tím, že byste si měli koupit lepší verzi

Podíváme se na některé z opravdu kvalitních přehrávačů, se kterými prostě nejde šlápnout vedle a které splňují toto vše a mnohem více. Jestli používáte jiný přehrávač, který by se do našeho seznamu také hodil a se kterým jste spokojeni, dejte prosím vědět v komentářích pod článkem a určitě ho také přidáme, aby i další milovníci filmů a seriálů mohli tento přehrávač využít. 

Media Player Classic – lehký a moderní přehrávač filmů a seriálů

Media Player Classic (MPC-HC) je extrémně lehký, ale naprosto spolehlivý přehrávač. Ovládání je naprosto intuitivní, můžete posouvat čas videa i hlasitost na klávesnici a přehrajete všechny klasické formáty videí. Díky nastavení si okno přizpůsobíte přesně tak, jak chcete, ale v zásadě není potřeba dělat nic – vše vypadá skvěle ihned po instalaci. Můžete také dle libosti zvětšovat nebo zmenšovat titulky. Příjemné je také nahrání titulků přetažením souboru s titulky přímo na okno Media Player Classic.

Nastavení je velmi robustní a lze změnit prakticky cokoliv, ale znamená to také, že je v něm poměrně hodně položek. Naštěstí opravdu v zásadě není potřeba nic extra měnit a spíš je fajn se seznámit s klávesovými zkratkami.

Program je extrémně příjemný na výkon a spustíte ho i na opravdu starších počítačích, které jsou klidně 20 let staré.

Vývoj programu byl bohužel ukončen v roce 2017, ale MPC můžete stále stáhnout a volně používat. Je možné, že časem se ve vývoji bude pokračovat. Dnes jde ale stále o jeden z naprosto nejlepších přehrávačů videí, který je ideální pro nové i staré počítače a na kterém spustíte prakticky libovolný formát videí, který existuje nebo kdy existoval.

Media Player Classic – stahujte z oficiálních stránek ZDE

Media Player Classic obrázek

VLC media player – nejoblíbenější přehrávač videí, filmů a seriálů

VLC media player je pravděpodobně nejstahovanější přehrávač videí na světě. Podporované jsou všechny alespoň trochu používané operační systémy, takže můžete stahovat pro platformy jako Windows, Linux Mac OS X, ale také pro chytré telefony s iOS (tedy iPhone a iPad) a Androidem. V praxi tedy vlastně úplně všude, kde byste si chtěli video přehrát.

Stejně parádní je to s podporou formátů. Přehrajete snad úplně všechno, a to jak stažená videa, tak DVD, videa z kamer nebo jiných zařízení a prostě vše, co připomíná video, si pohodlně ve VLC media playeru přehrajete. To všechno úplně bez reklam.

Ovládání je velmi snadné, titulky pohodlně nahrajete a vše si případně uzpůsobíte, když chcete něco změnit. Samozřejmostí je pak program kompletně v češtině. VLC media player se nejoblíbenější z dobrého důvodu a rozhodně ho doporučujeme.

VLC media player – stahujte z oficiálních stránek ZDE

VLC media player

BSPlayer – stáhněte automaticky titulky k filmu nebo seriálu

BSPlayer sice na jednu stranu vypadá trochu podivně, ale jde jen o zvyk. Po chvíli používání už vám to vlastně ani zvláštní nepřijde. Navíc si můžete stáhnout i různé skiny, se kterými bude přehrávač vypadat podle vašich představ. Stahovat můžete také pro mobily s Androidem.

Co opravdu můžete ocenit je automatické stažení titulků. To se hodí, když stáhnete nějakou verzi filmu nebo seriálu a nejste zrovna zběhlí v hledání titulků pro danou verzi, tak aby časově seděla. Při stahování videí v originálním znění se tahle funkce může opravdu hodit a ušetří nějaký čas.

BSPlayer je také sice zdarma, ale různé speciální funkce jsou již pouze v placené verzi.

Přestože BS.player rozhodně má svá pozitiva, přeci jen MPC-HP ale i VLC media player preferujeme o něco více díky intuitivnějšímu ovládání a přeci jen příjemnějšímu rozhraní a že jsou opravdu kompletně zdarma.

BSPlayer – stahujte z oficiálních stránek ZDE

BSPlayer obrázek

Filmy a TV pořady – přehrávač videí ve Windows 10

Přestože přehrávač Windows Media Player je použitelný vlastně jen pro přehrávání hudby, na videa je v zásadě na nic.. Oproti tomu aplikace Filmy a TV pořady, kterou najdete automaticky předinstalovanou na systémech Windows 10, už je k přehrávání filmů daleko použitelnější.

Sice občas haprují titulky, které nejdou přečasovat, ale zase si můžete video připnout na okraj obrazovky a sledovat po očku minimalizovanou verzi, která se zobrazuje nad všemi ostatními okny.

I když nejde o nějakou vyloženě super aplikaci, kterou byste vyloženě museli používat, a navíc je pouze na Windows 10, tak se některé funkce mohou hodit a nemusíte ani nic instalovat.

Filmy a TV pořady

Podobné články

Back to top button