Programy a aplikace

Google aplikace - všechny appky na jednom místě

Google bychom mohli nazvat králem internetu. Vyvinul nejpoužívanější a nejlepší internetový vyhledávač na světě ale také operační systém pro mobily Android, který se v zásadě zasloužil za to, jak dnes vypadá celý svět mobilních telefonů. Kromě tohoto všeho Google nabízí obrovskou sbírku naprosto úžasných aplikací, které nesmí chybět v žádném chytrém telefonu.

Co se týče počítače, tak tam lze aplikace používat přímo v internetovém prohlížeči bez instalace čehokoliv. U mobilu je potřeba některé aplikace nainstalovat, jiné fungují také pouze v prohlížeči.

Po rozkliknutí odkazu výše se dostanete na oficiální stránku Googlu, kde na jednom místě najdete všechny mobilní aplikace Googlu na jednom místě ke stažení pro mobily s operačním systémem Android i iOS, tedy iPhone a iPad od společnosti Apple.

Proč používat aplikace Google?

Skvělé na Google je to, že vše používáte pod jediným účtem a napříč všemi zařízeními. Existuje celá řada mobilních aplikací, které například nabízí kalendář a možnost zapisování poznámek. Kolik jich ale umí synchronizovat vaše zapsané poznámky z počítače a upozornit vás na událost na mobilu? Moc jich není, a jestli ano, tak nejsou tak pohodlné.

Díky tomu, že máte nad vším kontrolu a přihlašujete se pouze na jeden jediný účet, tak si nemusíte pamatovat milion hesel a neustále se někam přihlašovat a něco nastavovat. Všechno je pohodlné a informace se krásně předávají z jedné aplikace do druhé, takže je vše opravdu přehledné a snadno použitelné.

Podíváme se na nejpoužívanější a nejoblíbenější aplikace od Google, které se hodí i vám, včetně odkazů na stažení z App Store a Google Play:

Zasílejte a dostávejte emaily s aplikací Gmail

Aplikace Gmail je naprosto nepostradatelná pro všechny, kteří mají u Googlu zřízenou emailovou schránku. Gmail je nejpoužívanější emailovou službou na světě a každý měsíc jí využije více než miliarda lidí.

 Gmail se stal standardem v používání emailu díky jednoduchosti použití a možnosti propojení emailové schránky s dalšími službami.

Díky snadnému propojení služeb na počítači a mobilu můžete posílat i přijímat emaily z jakéhokoliv zařízení a vše se krásně sesynchronizuje a všechny vaše přijaté i odeslané maily najdete všude. Velmi pohodlné je i propojení s poštovními klienty jako Thunderbird nebo Outlook, kdy je vše nastaveno prakticky automaticky na pár kliknutí.

Google Maps / Mapy Google se kterými se nikdy neztratíte

Další naprostou bombou je aplikace Google Mapy. Ty obsahují nejenom naprosto krásný přehled a snadno dohledatelnou libovolnou adresu na světě, ale také obrovské množství informací o okolí. Vyhledávat můžete restaurace, bary, firmy, obchody sportovní centra a v zásadě naprosto cokoliv jen chcete, i když třeba neznáte adresu.

Nejenom, že se adresu dozvíte, ale navíc se dostanete k přehledným informacím, otevírací době, fotografiím, ale také uživatelským recenzím.

Kromě toho jsou Google Mapy fantastickým navigačním nástrojem, se kterým můžete prakticky ihned vyhodit klasickou GPS navigaci. Google Mapy vám totiž ukazují jak trasu, tak i možné objížďky a aktuální zdržení. I když tak znáte cestu jako své body, Mapy se stejně hodí, protože se dozvíte, jestli se náhodou po cestě nestala nehoda, kterou je potřeba objet. Mapy jsou rozhodně aplikací, kterou na svém telefonu využijete a rozhodně doporučujeme si ji stáhnout.

Internetový prohlížeč Google Chrome

Google Chrome
Foto: Pixabay

Chrome je nejpoužívanějším internetovým prohlížečem na světě. Díky propojení jedním účtem se všemi zařízeními máte vždy synchronizované nastavení, záložky a případně i hesla, takže když brouzdáte internetem na mobilu a něco si uložíte do záložek, najdete to poté i na počítači.

Chrome je navíc bleskurychlý, přehledný a elegantní prohlížeč s obrovskou řasou doplňků a rozšíření. Mnohé, jako třeba AdBlock jde nainstalovat pouze na počítači, ale i tak velmi zpříjemní práci a upraví nebo ještě vylepší Chrome podle vašich představ.

Mějte vždy přehled s aplikací Kalendář / Calendar

Díky aplikaci kalendář si snadno uložíte každou schůzku, rezervaci, událost nebo narozeniny kohokoliv, Řada událostí se vám navíc ukládá automaticky a třeba narozeniny krásně vidíte u lidí, které máte v kontaktech,, takže máte vždy přehled.

Skvělá, jednoduchá a přehledná aplikace, se kterou si vše snadno a rychle naplánujete včetně toho, kdy dostanete o dané události upozornění v podobě notifikace.

Sledujte videa na YouTube

I sledování videí, filmů nebo poslech hudby na YouTube má svoji aplikaci, která ještě více zpohodlňuje používání na mobilním telefonu a tabletu. Použití je v zásadě stejně, jaké na počítači, jen je vše uzpůsobeno menším obrazovce telefonu.

Znovu je super fakt, že je vše sesynchronizované, takže uložená videa ke zhlédnutí a vše ostatní pak najdete na všech zařízení.

Editujte a organizujte všechny fotky v aplikaci Fotky / Photos

Fotky jsou skvěliu aplikací pro organizaci ale i editaci všech vašich fotografií. Fotky se ukládají na úložiště a prohlédnout si je pak můžete ze všech zařízení, snadno je sdílet, ale také upravovat a snadno organizovat.

Kromě toho Google vytváří pěkné koláže nebo i videa z fotek, které pořídíte. Je pravda, že většinu asi nevyužijete, ale i tak se občas najde moc pěkná koláž z fotek z jednoho místa nebo výletu, kterou opravdu oceníte.

Dále jsou Fotky příjemným editačním nástrojem, kdy přidáte různé filtry, natočení nebo jiné úpravy, kdy vaše fotografie ještě více vyniknou.

Úložiště Google Drive pro vaše soubory

Google Drive je úložiště, kam si můžete zálohovat soubory a do 15 GB je vše úplně zadarmo. Kromě toho můžete sdílet soubory s dalšími uživateli a máte vše na jednom místě.

Stejně tak je Google Drive super místem pro vytváření dokumentů, prezentací nebo tabulek, které můžete využívat klidně místo stále ještě nejoblíbenějších nástrojů or Microsoftu. Znovu platí, že je vše synchronizované a všechny úpravy na jednom zařízení se promítnou na všechna další.

U dokumentů, prezentací i tabulek se navíc vše v reálném čase ukládá, takže nikdy i svůj soubor nepřijdete. Vidíte také všechny úpravy, takže i kdybyste si náhodou vše smazali, můžete se vrátit třeba o pár minut zpět a vše vrátit do původního stavu.

I dokumentů navíc můžete nastavovat upravování všemi uživateli a máte tak velmi krásný sdílený dokument, ke kterému má online přístup více lidí, do kterého může kdokoliv s přístupem zapisovat, a všichni vidí, co se zrovna děje v reálném čase.

Je pravda, že u mobilů je Google Drive ne zas tak používanou aplikací, ale i tak se může hodit pro zálohování nebo úschovu souborů.

Dokumenty, Prezentace, Tabulky / Docs, Slides, Sheets pro úpravu na Google Drive

Google Drive, jak jsme již psali, nabízí i možnost vytvoření prezentací, dokumentů a tabulek. Ty si můžete na telefonu prohlédnout, ale není možné je upravovat nebo vytvářet. Pro to slouží tyto aplikace, díky kterým pak můžete vytvářet nebo upravovat dokumenty, prezentace a tabulky na Google Drive.

Tyto aplikace využijete v zásadě jedině v případě, že opravdu tyto dokumenty upravujete, pro pouhé prohlížení aplikace prohlížení je stahovat nemusíte.

Další aplikace Google

V zásadě vše, co Google nabízí si můžete stáhnout z Google Play i App Store. Ať jde o překladač Google, ale třeba Google Analytics, Zprávy, Hangouts nebo cokoliv jiného, tak to najdete. Aplikace mnohdy slouží spíše jako jistá zkratka pro přístup, ovšem plnohodnotnou verzi spustíte v prohlížeči.

Podobné články

Back to top button