Programy a aplikace

Aplikace Google ke stažení zdarma z Google Play

Android je nejpoužívanější operační systém pro mobily vytvořený společností Google. Díky tomu, že je Android takzvaně open source, tedy s otevřeným zdrojovým kódem, a výrobci mobilních telefonů ho mohou při dodržení určitých podmínek používat zdarma, je Android naprosto dominantním hráčem na trhu operačních systémů pro mobily, tablety ale i moderní chytré televize.

Díky obrovské rozšířenosti Androidu je na tento systém vyvíjeno také zdaleka nejvíce aplikací a programů, díky kterým se telefon promění snadno v GPS, mp3 přehrávač, kameru, baterku nebo v zásadě cokoliv jiného. Mobil tak neslouží jen pro telefonování, ale v zásadě nahrazuje libovolnou elektroniku, kdy je vše v jednom jediném zařízení.

Mobilní aplikace pro Android stahujte z Google Play

Google Play je služba Googlu, která umožňuje snadnou instalaci aplikací a her pro mobilní telefony nebo jiná zařízení s Androidem. Google Play obsahuje miliony aplikací všeho druhu. Některé aplikace jsou ke stažení zcela zdarma, jiné jsou placené. Záleží na vývojářích, jestli poté například v aplikaci provozují reklamy, nebo za poplatek rozšíří funkce.

Google Play je největší knihovnou aplikací pro Android a v zásadě všechny appky najdete právě tam. Google Play je automaticky součástí každého telefonu s Androidem a nemusíte ho tedy instalovat.

Díky Google Play máte o appkách přehled a snadno je aktualizujete

Google Play je skvělý nástroj i díky tomu, že máte vždy perfektní přehled o tom, jaké aplikace máte na svém telefonu. Appky se navíc automaticky aktualizují a jsou tak vždy v nejnovější verzi, a tedy ve stavu, v jakém je vývojáři zamýšleli.

Můžete si samozřejmě nastavit, že nechcete aplikace aktualizovat, pokud nejste na wi-fi, abyste neplýtvali mobilními daty.

Stejně jednoduchá je i odinstalace aplikací, které na svém telefonu již nechcete. Díky Google Play tyto aplikace snadno odstraníte jedním kliknutím. Prostě vše je pohodlné, velmi přehledné a v zásadě se o nic nemusíte starat.

Android appky

Google se stará i o bezpečnost aplikací a pohodlnost použití

Každý vývojář, který chce svoji aplikaci šířit přes Google Play, musí splnit celou řadu požadavků. Každá aplikace navíc před zveřejněním musí projít přísnými bezpečnostními kontrolami, jestli neobsahuje nebezpečný nebo škodlivý kód, který by mohl poškodit vaše zařízení nebo třeba ukrást vaše citlivá data. Zakázané jsou i aplikace, které obsahují přemíru reklamy nebo takové reklamy, které znemožňují bezproblémové použití aplikace.

Díky Google Play tak máte prakticky stoprocentní jistotu, že aplikace, které stahujete, jsou bezpečné a opravdu dělají, co mají, jsou pohodlné na použití a neobsahují nebezpečný kód.

Appky do Androidu můžete stahovat i z neoficiálních zdrojů

Na rozdíl od operačního systému iOS, Android umožňuje instalaci aplikací, které nepochází z oficiálního Google Play. Aplikaci tedy můžete stáhnout i nainstalovat, ať pochází odkudkoliv.

To má jisté výhody, ale i nevýhody. Ta největší nevýhoda je jasně v tom, že tyto aplikace neprošly důkladnou kontrolou bezpečnosti a mohou tedy výrazně pravděpodobněji obsahovat nějaký kód, který může poškodit váš telefon, nebo ukrást vaše citlivá data. Extrémní pozor si dávejte na placení čehokoliv v rámci aplikací, které pocházejí z neoficiálních zdrojů.

Jestli tedy nevěříte zdroji, ze kterého stahujete, raději se instalací těchto neověřených aplikací vyvarujte a stahujte opravdu pouze appky pro Android z Google Play.

Podobné články

Back to top button