Novinky a aktuality

Registrátor 523 – proč se neregistrovat do stovek katalogů

Mnoho webů řeší otázku SEO, tedy optimalizaci pro vyhledávače. Kvalitní obsah je věc jedna, ale vyhledávače jako Google nebo Seznam hodnotí i to, jestli na web vedou odkazy z jiných webů. Logika je taková, že pokud se na web někdo odkazuje, tak nabízí kvalitní obsah. Jiné weby, jako 523, tvrdí, že právě se SEO mohou pomoci.

Před lety fungovalo to, že stačilo mít opravdu velké množství odkazů z tisíců webů. Pro tento účel vznikaly takzvané odkazové farmy. Weby obsahovaly pouze obrovské množství odkazů a za pár šupů si stačilo odkaz nebo klidně i tisíce odkazů koupit. I dnes existuje celá řada databází a katalogů, ale vyhledávače jsou den ode dne chytřejší a chytřejší, a řeší pouze relevantní odkazy, které vedou na obsahovou stránku.

Pokud se tedy váš odkaz objeví v nějakém katalogu, pravděpodobně to vašemu SEO neublíží, ale rozhodně mu to nijak nepřidá. Registrace do katalogů je tedy hlavně ztrátou vašeho času.

Katalogy také velmi často tvrdí, že se vám díky nim může zvednout návštěvnost, ale ruku na srdce, kdo dnes nachází jakýkoliv web přes nepřehledné a podivné stránky plné odkazů a reklamy? Přes katalog k vám žádní návštěvníci opravdu nepřijdou a návštěvnost se vám nijak nezvýší.

Masová registrace do katalogů pomocí třeba 523.cz může ublížit

Pokud vyhledávač zaregistruje, že na váš web najednou vede navíc obrovské množství odkazů, může situaci vyhodnotit tak, že odkazy nejsou přirozené a že jste je koupili nebo uměle vytvořili. Pokud neodoláte a přeci jen se do katalogů chcete registrovat, dělejte to postupně.

Registrace do katalogů například přes 523 vám sice zajistí nějaké ty odkazy, ale ty mohou dlouhodobě vašemu SEO ublížit. Nejen tedy, že ztratíte čas, ale vaše stránky mohou být penalizovány a ve vyhledávání se dokonce propadnou.

Jak na linkbuilding

Vytváření silnéh odkazového portfolia zabere týdny, měsíce a roky. Důležité je mít obsah, na který by jiné weby chtěly samy odkazovat. Pak je práce v zásadě vyřešena za vás. Samozřejmě to není tak snadné, ale právě tyto odkazy jsou nejcennější a přinášejí nejvíce užitku a vyhledávače je kladně hodnotí.

Snaha obejít nebo urychlit linkbuilding není dlouhodobě správnou strategií a i jediný přešlap by se mohl velmi krutě vymstít. Vyhýbání se masovým registrátorům do katalogů je právě jedním z oněch přešlapů, kterým je nejlepší se prostě vyhnout.

Podobné články

Back to top button