Novinky a aktualityRecenze filmů

Neuvěřitelný Hulk / The Incredible Hulk (2008) – recenze filmu

Neuvěřitelný Hulk je druhým filmem v Marveláckém filmovém vesmíru (MCU), který dost překvapivě šel do kin jen asi měsíc a půl po prvním Iron Manovi. Dodnes je Neuvěřitelný Hulk pro mnohé velmi nenáviděným filmem, který je v mnoha žebříčcích řazen do top 3 nejhorších filmů z MCU. Je to ale trochu nefér a na Neuvěřitelném Hulkovi jde najít své kvality i po letech.

Velkým problémem Neuvěřitelného Hulka je bohužel fakt, že se na něj tak trochu zapomnělo a ze všech Marvelovek si prakticky každý vybere svůj oblíbenější kousek. Asi bude složité najít někoho, kdo by Hulka považoval za vrchol Marvelácké produkce, zatímco hejtu je slyšet všude dost.

Neuvěřitelný Hulk (2008) - recenze filmu

Neuvěřitelný Hulk se potácí mezi dramatem a řízným akčňákem

Rozpočet Iron Mana ani Neuvěřitelného Hulka nebyl tehdy kdovíjaký a studio se spíše snažilo vykřesat nový vesmír. První Marvelácké filmy tak neobsahují ani zdaleka tolik akčních scén, jako jsme dnes zvyklí z novějších kousků.

To není nutně výtka, a právě naopak jsou nejlepší ty filmy, které dovedou důkladně prokreslit hlavního hrdinu. To se bohužel moc nepovedlo, a i když v Hulkovi nějaké ty pokusy o psychologii najdeme, nikdy neuhodí hřebíček na hlavičku. Bruce Banner v podání Edwarda Nortona je bohužel velmi nezajímavým hrdinou a jeho Femme Fatale v podání Liv Tyler je snad ještě nudnější. Jedinou opravdu světlou stránkou je vyloženě nadšený Tim Roth a jeho záporák Emil Blonsky.

I když psychologické problémy doktora, který se občas promění na zuřivé monstrum, poskytují potenciál pro velmi zajímavou studii, film je přeci jen o Hulkovi a destrukci čehokoliv, co se objeví v jeho blízkosti.

Hulk a Blonsky

Akce je jediné, co v Neuvěřitelném Hulkovi opravdu funguje

Akční scény, ve kterých figuruje Hulk, jsou super a finální bitce se zmutovaným monstrem Abomination díky opravdu lahůdkovým momentům (boxer vyrobený z auta!) a maximální městské destrukci odpustíte i ve své době slabší digitální triky. I s menším rozpočtem se režisér Louis Leterrier vyznamenal a ukázal, co mu jde nejlépe.

Akce ale není všechno a dvě skvělé a jedna průměrná akce film nespasí. Vše ostatní spadá bohužel do takového nijakého šedého průměru, který sice nezpůsobuje mrtvici, ale rozhodně nenaláká a z příběhu si po letech nebudeme pamatovat zase nic.

Škoda, že Hulk není pojatý více jako čistá akce, která by dodala zajímavý kontrast k prvnímu Iron Manovi, kde zase šlo spíše o postavu Tonyho Starka, která je ale mnohem lépe pojatá a prokreslená, než Bruce Banner.

Neuvěřitelný Hulk není žádným skvostem, ale průměrnou akční jednohubkou, kterou je bohužel potřeba vidět jednou a po letech bude zase zapomenuta. Rozhodně vám ale po zhlédnutí žilka v mozku nerupne, jak se snaží namluvit celá řada hejterů, jen si holt za nějaký čas nebudete pamatovat, o čem vlastně celý film byl.

Neuvěřitelný Hulk / The Incredible Hulk (2008) – Trailer

Neuvěřitelný Hulk
  • Celkové hodnocení
3

Hodnocení Neuvěřitelný Hulk

Trochu matný příběh o zeleném monstru, ve kterém funguje akce, které je ale bohužel dost málo.

Odesílám
Vaše hodnocení
0 (0 hodnocení)

Podobné články

Back to top button